0345 - 51 59 52
  • 45 jaar ervaren juwelierMet hart voor het vak
  • Met eigen échte winkelU kunt uw bestelling ook ophalen
  • Voor 17.00 besteld, is vandaag verstuurdIndien voorradig en na zaterdag 17.00 wordt dinsdag verstuurd
  • Gratis verzendingBij een bestelling vanaf €50,00
  • Gratis retournerenBinnen 14 dagen na uw aankoop

Assortiment trouwringen

Van plan om binnenkort te gaan trouwen? Bent u op zoek naar passende trouwringen voor u en uw partner? Dan is de kans groot dat u deze vindt bij Juwelier van den Hof. Wij hebben de grootste en uitgebreidste collectie op het gebied van trouwringen. Met ruim 2000 modellen trouwringen slaagt u bij ons zeker met uw speciale wensen. Bij Juwelier van den Hof zien wij een trouwring als symbool voor uw liefde voor elkaar. Dit is dan ook de reden dat wij ons uiterste best doen om samen met u te zoeken naar een trouwring die uw liefde voor elkaar symboliseert.

Voor uw zoektocht naar de “droom” trouwringen komt u al snel bij Juwelier van den Hof terecht. Dit niet alleen dankzij onze grote collectie, maar ook doordat wij u vele voordelen bieden:

  • 40 jaar ervaring als familiebedrijf;
  • Alleen de beste kwaliteit trouwringen;
  • Uitstekende service tegen de scherpste prijzen;
  • Lid van de federatie goud en zilver;
  • Ook direct online trouwringen bestellen.

Wilt u meer weten over onze trouwringen? Of bent u geïnteresseerd in onze andere sieraden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Dit doet u door een e-mail te sturen naar info@juwelier-vandenhof.nl of door te bellen naar 0345-515952

Wilt u onze collectie trouwringen bekijken? Kom dan langs in onze winkel aan het Binnenpoort 9 in Culemborg. Ook kunt u op de speciale website onze collectie bekijken. www.trouwringenkrimpenaandenijssel.nl

Trouwringen: ze zijn er in meerdere soorten en maten. Natuurlijk kun je op goed geluk alle juweliers in de omgeving afstruinen op zoek naar een trouwring, maar het is handiger als je alvast weet wat je wilt. En met 'je' bedoelen we jullie, want je aanstaande moet zijn ring natuurlijk ook willen dragen! Welke keuzes heb je qua materiaal, vorm, steen, gravure en meer?

Materialen voor trouwringen:
Veel trouwringen zijn gemaakt van edelmetaal, en niet zonder reden: edelmetaal blijft er mooi uitzien en is zeer duurzaam.
Best belangrijk, aangezien je de rest van je leven met een trouwring moet kunnen doen! Naast edelmetaal worden tegenwoordig ook onedele metalen als bijvoorbeeld staal gebruikt. De keuze van het metaal is een belangrijke eerste keuze, want het metaal bepaalt voor een groot deel het uiterlijk van jullie trouwring! Daarom de meest gebruikte materialen op een rij:

Goud:
Neem een standaard trouwring in gedachten en grote kans dat deze gemaakt is van goud. Goud is een edelmetaal en blijft mooi. Tegenwoordig worden drie varianten veel gebruikt: geel-goud, wit-goud en rood-goud. Puur goud is te zacht om te dragen, vandaar dat het gemengd wordt met andere metalen om het harder te maken. De kleur van het goud is dan ook afhankelijk van de legering (het metaalmengsel). Zo is aan geel-goud meer zilver dan koper, aan rood-goud meer koper dan zilver toegevoegd en aan witgoud palladium of nikkel toegevoegd. Het gehalte puur goud wordt aangegeven door een karaat-aanduiding. Puur goud is 24 karaat. De meest verkochte legering in Nederland in 14 karaat. Ook is het tegenwoordig mogelijk om ringen in 9 karaat te bestellen.

Platina:
Bent u gecharmeerd van witgoud en zoekt u iets unieks? Dan zou platina een goede optie kunnen zijn. Dit materiaal is duurzamer dan goud en het witste en hardste metaal dat er is. Nog een voordeel voor de allergiegevoelige mensen onder ons: platina is minder allergiegevoelig dan goud, omdat goud vermengd is met andere metalen die sneller een reactie kunnen oproepen.

Edelstaal:
Wordt ook wel chirurgisch staal of RVS genoemd, wat staat voor 'roestvrij staal' (hoewel tegenwoordig ook wel 'roestvast staal' wordt gezegd). Ondanks de naam 'edelstaal' is RVS geen edelmetaal. Omdat het niet roest, is het echter ook geen 'onedel metaal' en wordt het 'niet-edel' genoemd. Trouwringen van staal zijn keihard en beschadigen dus niet snel, terwijl ze tegelijkertijd wel veel goedkoper zijn dan trouwringen van edelmetaal. De zilverkleur is iets donkerder grijs dan van de andere zilverkleurige metalen, wat het iets stoerder maakt. Hip, trendy en zeker het overwegen waard dus!

Titanium:
Dit grijswitte metaal wordt steeds meer gebruikt voor trouwringen, maar werd oorspronkelijk vooral gebruikt in de luchtvaarttechniek en ruimtevaart. Niet zonder reden, want titanium is keihard, licht en allergievrij: ideaal! Omdat het door de hardheid wel moeilijker te bewerken is, zijn de modellen vaak simpel en strak. Als de ring te klein wordt, zal je er niet zomaar een stukje tussen kunnen laten zetten. Een ideale trouwring voor een bruidspaar dat houdt van strak, stoer en modern en een ring wil die net zo onverwoestbaar is als hun huwelijk!

Diamant:
Diamant is het hardste materiaal dat in de natuur voorkomt. Hardheid 10.
De vier C’s (Cut, Carat, Clarity, Colour) bepalen de prijs van dit edelgesteente.

1. Cut: Slijpvorm. De kwaliteit van een geslepen diamant wordt bepaald door proporties en symmetrie. Hoe beter de verhoudingen, hoe meer de diamant waard is.

2. Carat: het gewicht van de diamant wordt uitgedrukt in karaat. 1 karaat staat voor 0,2 gram edelsteen en wordt altijd weergegeven in twee decimalen (bijv. 0,24 karaat). 1 karaat word onderverdeeld in 100 puntjes. Een steen van 0.25ct is dus 25 puntjes

3. Clarity: Hoe minder onzuiverheden en insluitsels, hoe waardevoller. Een diamant kan onzuiverheden oplopen tijdens het groeiproces.

4. Colour: De kleur bepaalt mede de waarde van de steen. Hoe kleurlozer de diamant, hoe waardevoller. Tien procent van alle diamanten hebben een andere kleur dan wit of geel. Vooral blauwe en roze diamanten zijn erg duur.

1 karaat goud betekent dus heel wat anders dan 1 karaat van diamant! Bij diamant zeg je wat over het gewicht, bij goud spreek je over het gehalte aan puur goud in het sieraad

Zirkonia:
Een goed alternatie voor diamant is zirkonia. Dit door mensen gemaakte mineraal schittert misschien iets minder dan echte diamant, maar je ziet wel meer kleuren terug in de schittering. Het is voor het menselijk oog heel moeilijk om het verschil tussen beide stenen te zien en zirkonia is dan ook het alternatief dat qua uiterlijk het dichtst bij een echte diamant komt.

Kristal:
Kristal onderscheidt zich in twee verschillende soorten. Zo heb je de mineraal bergkristal en kristalglas. Swarovski kristal is een voorbeeld van deze laatste soort. Hierbij wordt glas met een hoog gehalte (meer dan dertig procent) aan lood gemengd. Door een hoge zogeheten brekingsindex (de manier waarop het licht weerkaatst wordt) schitteren de stenen je tegemoet! De brekingsindex staat per materiaal vast. Zo heeft diamant een brekingsindex van 2,4 en zirkonia een brekingsindex van 2,2. Dit betekent dat diamant net wat meer licht weerkaatst, maar het verschil is miniem.

Parels:
Parels zijn er in verschillende kleuren. Zo heb je ze onder andere in het wit, crème, pasteltinten en zwart. Ze worden door weekdieren (vaak oesters of mosselen) gemaakt. De dikte van de laagjes van het parelmoer bepaalt de glans van de pare ( het luster)l: hoe dunner, hoe meer glans. Omdat parels zeldzaam zijn, zijn ze duur. Een goed alternatief zijn cultivéparels, die gekweekt worden. Tegenwoordig zijn er ook eco-parels op de markt die op een ecologische manier gemaakt worden, waarbij technieken worden gebruikt die een minder slechte invloed hebben op de natuur. Een andere optie zijn glasparels. Bij een glasparel is de kern van glas en wordt die kern omhuld door meerdere laagjes parelmoer. Er is een grote diversiteit aan kwaliteiten in parels.


Edelstenen
:
Niet bang om kleur te bekennen? Kies dan voor een van deze bekende kleurige edelstenen, die vaak in ringen verwerkt worden:

1. robijn, bekend door zijn dieprode kleur

2. saffier, bekend van zijn donkerblauwe kleur

3. topaas, komt door insluitsels en oxides in veel kleuren voor, zoals bijvoorbeeld blauw en bruin

4. aquamarijn, dat bleekgroen of bleekblauw kan zijn

5. smaragd, met zijn groene kleur

Elke steen is zeldzaam en uniek. Edelstenen hebben ook een bepaalde betekenis. Zo werkt robijn hartversterkend en geeft saffier kracht, eer en onsterfelijkheid.

Graveren:
Om je trouwring net iets meer karakter te geven, kun je de ring laten graveren. Tegenwoordig is het ook mogelijk om de vingerafdruk of de hartslag van je partner in de ring te laten zetten. Daarnaast kun je natuurlijk nog denken aan elkaars namen en de datum van jullie trouwdag of verlovingsdatum. Dit is de meest voorkomende gravure. Je kunt gaan voor strakke blokletters of juist voor sierlijke letters of schrijfletters. Hoeveel letters er in de ring kunnen worden gegraveerd hangt af van de breedte en de maat van je trouwring. De kosten per letter kunnen verschillen van 0,50 cent tot 3,00 euro per letter. Soms is het graveren ook gratis bij de zaak waar je de ring koopt.

Vorm ring:
Welke soort ring wil je? Houd je van strak, of juist van veel bling? Plat en rond. De platte trouwring is strak. Een kogelring is in doorsnede halfrond. Dit is de meest klassieke vorm van de trouwring, zoals hij vroeger tot stand kwam. Je kunt ook kiezen voor een licht bolle vorm. Beide vormen kunnen uit één metaal bestaan, maar ook uit een combinatie van meerdere. Ook kun je er een steen naar keuze in laten verwerken en een tekst of naam in laten graveren.

Showroom trouwringen

In onze showroom trouwringen vindt u het merk Dora trouwringen. Dora staat bekend om zijn veelzijdigheid in trouwringen en relatieringen. Al uw wensen en ideeën kunt u in deze ringen verwerken. De Dora trouwringen collecties bestaan uit vele verschillende soorten trouwringen in diverse materialen.

Van gouden trouwringen tot stalen trouwringen en van titaniumtrouwringen tot zilveren trouwringen, en alle mogelijke combinaties hiervan. Bij Juwelier van den Hof hebben wij verschillende collecties zoals onze mooie unieke budget collectie, maar ook de schitterende Lovers Steel collectie.

Bij Juwelier van den Hof kunt u op uw gemak uw trouwringen uitkiezen. Onze trouwringen experts adviseren u graag over wat er allemaal mogelijk is met onze uniek handgemaakte trouwringen en wat perfect bij u past. Juwelier van den Hof is nog een echte familie juwelier met ruim 40 jaar ervaring in het vak, gevoel voor stijl en waar goede service hoog in het vaandel staan. Door onze goede service, uitstekende kwaliteit en gastvrijheid zijn wij met recht een kwaliteitsjuwelier en trouwringenspecialist te noemen waar u goed, deskundig en betrouwbaar geholpen wordt.

Sluiten
Let op: wegens drukte kunnen bestellingen langer onderweg zijn.